Bílý ženšen se pěstuje v pohoří Changbai v provincii Jilin v Číně. Ženšen se po sklizni, očištění, opalování a sušení připravuje k dalšímu zpracování.
Použití:
1. Žvýkání: Bílý ženšen vložíme do pařáčku a vaříme do měkka, poté ho nakrájíme, usušíme a skladujeme v skleněné nádobě. Takto upravený ženšen můžeme žvýkat a jíst.
2. Ženšenový čaj: Plátek bílého ženšenu zalijeme vroucí vodou a po 3-5 minutách pijeme. Po vypití čaje můžeme plátek ženšenu sníst.
3. Tinktura: Kořen bílého ženšenu vložíme do litrové láhve minimálně 40% alkoholu a pak 10 dni luhujeme při pokojové teplotě. Bílý ženšen potom můžeme dolít až šestkrát opět minimálně 40% alkoholem.
Pozor:
1. Nedoporučujeme užívat ženšen ve stejnou dobu s čajem či kávou a ředkvičkami.
1 sáček = 10 gram
NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.